Friday, February 28, 2014

Hi aku dipecat.

Nak sedih☹ ke nak happy☺? Entah lah. Bercampur baur err. Bukan apa.

"Kau bila nak berhenti?"

"Err, hujung bulan 3 lah? Nanti qila nk cuti beberapa hari tau sebab nak ambik result SPM :D" *senyum sebaik mungkin walaupun sentiasa kena tengking*

Salah ke aku mintak cuti beberapa hari and then kau cakap,
"Hak elah, kau nak cuti bagai pulak. Jadi sampai bila ni? Aku bagi kau sampai 15 haribulan je lah kau. Okay?"


Erk. Sumpah sentap. And paling sentap bila kak Ima cakap, dia tak sabar nak replace qila...
T_T Sebab 17 haribulan ada 2 awek baru apply nak masuk kerja. So dia tengah perasan lah tewww ramai nak kerja dekat situ huh. Qila cuma cakap nak beberapa hari cuti untuk ambik result SPM. Itu aje. Yang kau nak emo pahal duh. Eiii takpaham dengan boss qila yg super kurang ajar. Hm makin lama makin kenal perangai bussuk dia haih.
Dah lah kedekut. Bukan apa, kak Ima kerja dengan kau for 5 years.
And gaji dia ciput cemtu je....... Seriously?
Dia jaga akaun kau, dia buat ini itu. Based on apa yang qila tengok Kak Ima buat selama ni.
Omg i can't stand it. She's not kerani. She's more to PA kau. And itu je dia dapat? Haih.
Memang patut pun aku berhenti kerja. Can't wait!!!!

Heheehehe. Sorry kalau qila emo, bukan apa.
Kita kena lah tahu the difference between kedekut or berjimat cermat right?
Ok goodnight! Tak sabarnya 15 haribulan :D Muahahah. Ikut kan harini jugak 28FEB nak berhenti hohohoho. Tapi takpe, aku nak settle everything what ive started hehe.

Setiap hari qila kena tengking mcm orang bodoh. Sabor jelah.
Tak tahu kenapa dia jadi emo gila bila bapak dia call dia. And tak pasal pasal qila sekali kena marah.
Bila takpaham, kena lah bertanya kan?
Bila qila tanya, dia mengamuk satu kedai. And i'm like..... Lolwhut.
Kau ni memang melampau. Ugh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pastu bila kak Ima masuk je, dia dan dan lah bajet baik. Pastu dia sentiasa cari salah orang.
Bila barang hilang je dia pandang muka qila. Bila semua benda salah memang salah qila lah.
Bila dia salah dia gelak gelak and buat bodo. Pastu ugh. Mcm mcm lah.
Makin lama makin melampau. Macam bagus sangat.
Heishhhh. Ya allah but still im being thankful. Kalau tak sampai bila pun aku takde pengalaman cemtu hehe. Alhamdulillah for everything. I learned alot yay.

Nasibaik lah Abah lah orang paling garang in my world and yes.
Mentaliti qila sangat kuat. (umi yg cakap hihihik) well i don't think so bcs sometimes tetiba je boleh nangis tanpa sebab musabab yang munasabah. Hahahah.

So sekarang qila tengah nak apply kerja dekat sebelah tu je hahahah.
Kak Ima pun siap cakap,

"Qila, kerja je situ. Biar padanmuka dia. Biar dia tahu takde orang pun boleh kerja sini macam kita kan kan?"

Thanks kak Ima, sebenarnya qila kesian sangat dekat kak Ima ;(
Dia mcm sedapkan hati je kerja situ haih.
And dia pernah pengsan tau kerja dekat situ. Stress sangat :( Poor poor kak Ima,
stay strong kak Ima!!! Love you and thank you so much tau for this 2 and a half months kerja dekat situ hehe. Sebab kak Ima lah qila bertahan. Hehe. Sorry takleh teman Kak Ima and ganti and tolong kak Ima with those accounts stuffs hm :/ rasa nak nangis je ughhh.

Sorry and thank you!
p/s: Sorry ayat qila mcm tahape hape je ugh. Stress. Tapi takpe qilah.
All is well. You can do it bebeh :D Lagi 2 minggu je. Sekejap je :D Hehe.

Dah lah. Malas nak bebel lagi. Tata!